StoryCikRabunNana ♥



Le Gadis


Assalamualaikum, Hello people,

I'm Ainin Ajamain , Twenty two , Malaysian


♥ Aku Gadis biasa. yang tak punya apa2. masih bertatih mencari redha, masih mentafsir erti bahagia. hidup bukan untuk membuat orang suka. kerana redha Tuhan bukan pada redhanya manusia. hidup cukuplah tiada membuat orang derita, benci dan sengsara. biarlah orang berkata. biarlah orang lain bahagia. kerana DIA lebih tahu apa yang DIA mahu untuk kita. :) salam kenal, ambillah yang baik, dan tegurlah apa yang buruk.

Status : NANA SUKE TENGOK ORANG LAIN HAPPY =)


Le Chatbox




Le Credits


skins by : Simple
editor Gadis Semasa : Fahmi Nordin
Re-Edit by: Nana Niena

Hari Maa
Ahad, 10 Mei 2015 | 0 comments

Maa orang cakap hari nie hari ibu, kelende pon tulis hari nie hari ibu.. tapi Maa angah rase hari-hari adelah hari untuk Maa tapi angah rase hari nie angah nak buat suprise kat maa bukan sebab nak menyambut hari ibu x ade niat pn sebenarnye. sebb ade yang kate kite x boleh sambut hari ibu kan sebab hari ibu yang bertarik 10 mei nie untuk orang bukan islam. 
Angah ade tengok cupcake comel tau kat insta angah dgn adik ade plan memang plan tanpa tengok tarikh pon rupe2nye tarikh yang angah pilih nie hari ibu .. umm tepakse jalankan jugak la plan angah dengan adik.. 

angah dengan adik keluar sepas angah masak sebab dah janji dengan kedai nak amik kek hari nie.. angah pon pegi la naik motor. bile dah amik on the way nak balik tibe-tibe hujan dengan lebatnye dengan naik motor pegi amik kek angah pon redah hujan sebab nak bagi kek nie kat maa.
 bile angah sampai rumah angah dengan adik basah kuyup . x pe angah x kesah.. untuk maa.
angah masuk terus bilik untuk prepare.. bile angah keluar bilik angah tengok mak dengan ayah dah kat meje makan nk makan. angah dengan adik pon ucap selamat hari ibu sambil tangan pegang kek yang angah beli tadi.. tibe-tibe ayah cakap BERDOSA. maa ayahh tau x perasaan angah time 2. mungkin angah salah tarikh nak buat suprise kat maa. kek angah letak atas meje. angah x ak usik dah pon.. kalau ayah rase angah sambut hari ibu sebab ikot2 orang atau sempena hari ibu yang macam non muslim 2. ayah salah.. x pe la hanya Allah yang tahu niat angah.. 

Maa angah minta maaf angah bukan macam anak orang lain yg pandai romentik2 dengan maa dorang angah x reti maa. angah bukan orang yang cakap ilove u kat maa die.. angah nak ckap tapi angah malu..angah cakap dalam hati je maa.. angah nak sangat. nak macam orang lain manje2. tp maa tau macam mane anak die sayang kat die. angah harap maa tau. walaupun anak die x tunjuk.. YA Allah Engkau jagakan kedua ibu bapa ku ini dengan baik Ya Allah. hanya doa yang dapat angah sampaikan.. Maa Ayah angah SAYANG maa ayah sangat2. mungkin angah yang salah..
terima kasih maa ayah atas segalanya.


MAA...
BIARPUN DUNIA AKAN MERAYAKAN
HARI INI UNTUK MU, NAMUN BAGI ANGAH,
HARI INI DAN HARI- HARI SETERUSNYA
ADALAH HARI UNTUK MU IBU...
TERIMA KASIH ATAS SEGALANYA...



Older Post | Newer Post